Share

Фасади

Фасади

Изграждане на фасади

Алуминият е използван от архитекти, в проектирането на сгради още от началото на XX век. През последните десетилетия той играе много важна роля в изграждане на различни компоненти и фасади от модерния архитектурен дизайн. Всички тези вентилируеми фасади, външни фасади и окачени фасади намират широко приложение в модерния архитектурен стил на фамилни и обществени сгради. Алуминиевите конструкции и фасадните решения предлагани от CITY GROUP са висококачествени, функционални и красиви.

Днес, фасадите от алуминий намират широко приложение при изграждането на дадена сграда. Най-отличаващите им характеристики са регулиране на температурата и добрата вентилация. Най-новите технологии във фасадните системи съчетават не само нужната функционалност и издръжливост, но и модерна естетика и все по-необходимото за домакинството и околната среда спестяване на енергия. Фасадите, които изграждаме в CITY GROUP успешно подобряват качеството на живот на околната среда за хората, които работят и живеят в сградата.

керамични фасади на сграда
керамични фасади на сграда

Проектираните и изградени фасадни системи и решения далеч надминават стандартните приложения и нужди. Окачени фасади, вентилируеми фасади, керамични фасади – всички те са съчетани в система във външна конструкция на сградата, с цел по-висока издръжливост и функционалност. Успешно осигуряват водонепропускливост, разпръскване на слънчевите UV лъчи, звукоизолация, както и запазване на енергийната ефективност в един модерен архитектурен проект. Сградата става по-иновативна и практична и в същото време изключително красива и естетически издържана. Всички модерни фасади на сгради трябва да са красиви и елегантни, но в същото време изключително стабилни и качествени, с богата функционалност.

Фасадните системи на CITY GROUP намират широко приложение и са предпочитан избор за много жилищни и търговски сгради, офиси, както и обществени сгради като болници, университети и други. Без значение дали проекта ви е в частния или публичния сектор, CITY GROUP ще осигури нужната фасадна система, за да подобри качеството на живот в сградата.

вентилируеми фасади
вентилируеми фасади

Керамични фасади

Керамичните фасади са устойчиви на различни сурови метеорологични условия, както и на други механични странични фактори. Керамичните фасади са направени главно от глина, но за да се подобри качеството и функционалността се добавят и железни оксиди. След това, крайния продукт се оформя и се изпича при 1200 градуса температура. След изпичането на керамичния материал, той се монтира върху специална алуминиева фасадна конструкция, под която има специални профили за прихващане. При монтажа на керамичните плоскости е задължително да се остави разстояние, за да се гарантира свободната циркулация на въздуха, с цел вентилация. Вентилацията е много важна и помага за запазването и задържането на топлината през по-студените месеци и създаването на охлаждащ ефект през по-топлите месеци. Такъв тип фасада се нарича вентилируема и се прави именно с керамични плоскости.

Керамичните фасади могат да се изработят в изключително широка гама от цветове. В зависимост от избрания цвят, покритието което се нанася върху керамиката също е различно. Покритието може да бъде натурално, антиграфитно или глазирано/гланцирано.

Качествената керамична фасада е с материал устойчив срещу атмосферните влияния и слънчевите UV лъчи. Това се дължи на високотехнологичната обработка на системите.

Вентилацията не е единственото свойство на керамичните фасади. Те помагат за образуването на топлоизолационен слой, водоустойчиви са и звукоизолират. Те са устойчиви на огън и се рециклират изключително лесно. А гладката им повърхност допринася за лесното почистване на керамичните плочи единствено чрез дъжда.

вентилируема фасада
вентилируема фасада

Монтажът на керамичните фасади е лесен у в тях не се събират прах, вода или бактерии. След цялостното изграждане на една керамична фасада е възможно подмяната само на отделни керамични плоскости, без да се демонтира цялата окачена фасада.

Керамични фасади от CITY GROUP Благоевград

Днес, керамичните фасади намират изключително широко приложение в строителния бизнес. Завършения продукт е крайно зависим от професионализма на всички партньори. В CITY GROUP сме изградили образован, опитен и квалифициран екип, който е винаги на разположение на клиента. Винаги сме готови да сътрудничим с всичко необходимо. Цените на керамичните ни фасади са съобразени с пазара и предлагаме изключително високо качество на достъпни за клиента цени. Нашата цел е винаги една – 100% удовлетвореност на клиента.

Предимство на керамичните фасади:

  • отлична топло, водо и звукоизолация
  • огнеустойчивост
  • лесен монтаж
  • липсата на отвори в керамиката за събиране на прах, вода и микроорганизми
  • повърхността е гладка и самомиеща се при дъжд

Вентилируеми и окачени фасади

При тях на изградена алуминиева или метална конструкция се окачват стъклопакети. Конструкцията се състои от вертикали или хоризонтали, които се монтират с т. нар. „пети“ за стоманобетонните елементи на сградата. Нашият партньор за окачени стъклени фасади е ПРОФИЛКО. Окачените фасади са едно модерно, интелигентно и много ефективно решение за всякакъв вид фасади и покривни остъклявания. Благодарение на стъклените фасади , освен по-голяма пространственост и много светлина, сградите притежават висока степен на сигурност и изолация. Окачените фасади представляват комбинация от алуминиеви профилни конструкции и стъклопакет с различно захващане към носещата конструкция. В зависимост от технологията на изграждане окачените фасади ги разделяме на три вида:

– Стандартна – с външна декоративна алуминиева капачка по вертикали и хоризонтална или само в едно от двете направления.

– Полуструктурна фасада – при нея не се изисква специално залепване на стъклопакетите. Стъклата се поставят в рамка или прикачват към носеща конструкция, при която отвън се виждат малки фуги между стъклопакетите и тесни рамки от алуминиеви профили.

– Структурна фасада – с помощта на структурен силикон, стъклата се залепват директно към алуминиевата конструкция. В резултат на което тя не се вижда.Фасадата изглежда огледално, като не се различават отваряемите и неотваряемите части.

окачени фасади
окачени фасади

CITY GROUP – надеждност, качество и комфорт

Качествената керамична фасада е един от най-предпочитаните и харесваните варианти за създаване на външна облицовка на обществени и частни сгради. Прецизната изработка и изпичането на висока температура са гарант за здравина и функционалност срещу сурови и негативни външни фактори от различно естество.

Главната цел за добавянето на окачени керамични фасади е за постигането на идеалната циркулация на въздуха (проветряване), топлоизолация и звукоизолация, предпазване от вода. Лесната поддръжка (заради гладкостта) е друг фактор, който допринася за предпочитането на тези системи. Не се задържа прах или бактерии, а при натрупване на мръсотия, се измива от дъжда.

Качествената облицовка от устойчива керамична фасада е много добър вариант за търговски и бизнес центрове, жилищни комплекси, къщи и обществени сгради. Монтажът на фасадата е лесен, поддръжката й е с минимални средства и време, а в същото време качествените фасади от CITY GROUP са красиви, надеждни и комфортни

Консултирайте се с наш служител и поръчайте вашата керамична фасада, вентилируема фасада или друга окачена фасада още сега. Изберете подходящата боя за фасада на къща и форма от богат асортимент с най-качествените материали.

ЗАПИТВАНЕ ЗА ФАСАДИ

Къде изработваме и монтираме фасади?

Изработваме и монтираме фасади в гр. София, гр. Перник, гр. Кюстендил, гр. Самоков, гр. Дупница, гр. Благоевград, гр. Велинград, гр. Банско, гр. Сандански, гр. Гоце Делчев и гр. Петрич, както и околните селища около тях.

Ако проекта ви се намира извън тази карта, моля свържете се с нас.

Избрани проекти с фасади

ЮЗУ – Неофит Рилкси

Виж проекта

Шивашка фабрика, магистрала Е79

Виж проекта

Жилищна кооперация, гр. Благоевград

Виж проекта

Офис сграда в град Гоце Делчев

Виж проекта