Share

Стъклени витрини

Стъклени витрини

Стъклени витрини

През последните години стъклените витрини се наложиха като предпочитан метод за преграда и затваряне на помещения, на различни сгради, офиси, ресторанти, кафенета, банки, защото осигуряват максимален простор и видимост, светлина и комфорт в дадените помещения. Основните им плюсове са пропускливостта на светлина, елегантността и гледките които позволяват да се разкрият от интериора на сградата.

Шумоизолираните преградни стъклени стени и витрини са страхотно решение за постигане на естетически издържани проекти и в същото време запазват възможността за цялостна реконструкция, съобразена с нуждите и желанията на клиента. Предимствата и възможностите на различните стъклени витрини и системи са:

Лесно разпределение на пространството – стъклените витрини, прегради и системи позволяват възможно най-рационалното и практично разделяне на пространството в интериора на едно помещение. Множеството комбинации, които могат да се изградят с тези системи ще ви убедят в техните ненадминати предимства.

Красив и естетически издържан, съвършен дизайн – стилни, елегантни и функционални, с това може да характеризираме стъклените витрини на CITY GROUP, които съчетават модерната елегантна визия с най-новите технологии.

Висококачествена изработка – стъклените витрини, които CITY GROUP предлага на своите клиенти са изработени от висококачествени материали, които гарантират здравина, издръжливост, експлоатация на системите за дълъг период от време.

безпрагови стъклени системи, стъклени витрини
безпрагови стъклени системи, стъклени витрини

Видове стъкло за стъклените витрини.

Стандартно, стъклените витрини се изработват от два типа стъкло:

  • Най-разпространено е единичното флоатно стъкло, което може да достигне дебелина до 20 милиметра и се препоръчва то да е закалено (темперирано).
  • Другия вид е така нареченият триплекс, чиято дебелине е от 6 до 12 милиметра. При този вид стъкло е възможна комбинация от няколко отваряеми и неотваряеми части. Специфичното при триплекса е, че при евентуален удар може да се напука, но не и да се разпадне.

Цветове на стъклени витрини

Основната цветова гама, която се използва при стъклените витрини се състои от 6 основни цвята и възможност за матиране на стъклото, което позволява изобразяването на фигури, орнаменти и надписи върху самото стъкло. Матирането се извършва чрез пясъкоструйна машина и шарки по каталог.

Монтаж на стъклени витрини

Един от методите за изграждане на стъклена витрина е чрез монтирането й върху висококачествен алуминиев профил. Монтирането на стъклена витрина върху алуминиеви профили се използва както за външни витрини така и за вътрешно остъкляване. Самия обкант на алуминиевия профил може да бъде в различни цветове.

Обковът е специализиран и гарантира безпроблемната експлоатация на продукта и неговата надеждна употреба. Стъклените витрини, които CITY GROUP предлага на своите клиенти се разработват с разнообразни панти, брави, механизми, произведени от нашите водещи компании партньори. Продуктите на производителите стрикто са подложени на редица тестове за качество и издръжливост и са сертифицирани съгласно европейските стандарти.

Системи за отваряне на стъклени витрини – видове стъклени витрини.

Системите за отваряне на стъклени витрини, основно, са няколко вида:

  • Плъзгаща система – при тази система се монтира една подвижна и една неподвижна част и при плъзгането, подвижната част се скрива пред или зад неподвижната. Тук, най-често, се използва горен профил на захващане на стъклената витрина.
  • Система тип „хармоника“ – стъклените витрини тип „хармоника“ е с прегради, които са захванати посредством релса към долният профил и при отваряне се сгъват една в друга.

Стъклени врати

Стъклените врати, които се използват в съчетание със стъклените витрини и прегради, набират все по-голяма популярност и се нареждат сред най-предпочитаните интериорни врати за остъкляване на магазини, заведения, офис помещения, бани, ресторанти, хотели, молове. Актуален и функционален метод, осигуряващ максимална видимост, простор и светлина в помещенията. Тук, разнообразието от модели е огромно – предлагат се изцяло стъклени модели с изчистен дизайн, както и модели с различни украси и декорации. Обковът на стъклените врати е специализиран и гарантира надеждно и безпроблемно отваряне. Моделите стъклени врати, които CITY GROUP предлага се изпълняват с разнообразие на панти и брави от водещи и утвърдени производители и наши партньори.

Стъклените врати се изработват от закалено стъкло, което може да е с дебелина от 8 милиметра до 12 милиметра. Цветовата гама е като при стъклените витрини, с възможност за матиране. Те могат да бъдат монтирани към друго стъкло, към стена, таван и към други неподвижни панели, в зависимост от начина на отваряне.

Видове стъклени врати

Стъклените врати могат да бъдат тип „плъзгане“, с горна или долна релса, със скрит или видим профил. Те са лесни за експлоатация, осигуряват пространството и спестяват място в офиса или магазина.Друг вид врати са стъклените врати тип „хармоника“, които позволяват отваряне на целия светъл отвор, без никакви прегради. Различните видове стъклени врати дават възможност за нестандартни решения при дизайна и планирането на дома, офиса, магазина.

Цена на стъклени витрини

Цената за стъклена витрина може да варира. Необходимо е да се свържете с наш консултант, за да се запознаем по-подробно с идеята и проекта ви. Едва тогава можем да изготвим и да ви предоставим цена на стъклена витрина. Не чакайте – свържете се с нас още днес!

ЗАПИТВАНЕ ЗА СТЪКЛЕНИ ВИТРИНИ

Къде изработваме и монтираме стъклени витрини?

Изработваме и монтираме стъклени витрини в гр. София, гр. Перник, гр. Кюстендил, гр. Самоков, гр. Дупница, гр. Благоевград, гр. Велинград, гр. Банско, гр. Сандански, гр. Гоце Делчев и гр. Петрич, както и околните селища около тях.

Ако проекта ви се намира извън тази карта, моля свържете се с нас.

Избрани проекти със стъклени витрини и безпрагови стъклени системи.