Share

Еталбонд

Еталбонд

Същност на Etalbond

Същността на Etalbond е композитен технологичен продукт, чийте многобройни свойства позволяват изграждането на красиви и нестандартни архитектурни проекти. Наличието на плоски и извити повърхности, обагрени в различни цветове, допринасят за елегантността при проектирането на различни конструкции.

Красив и изключително лесен за моделиране, Etalbond представлява удачно облицовъчно решение за външни и вътрешни повърхности. Подходящ е както при изграждане на нови проекти, така и при ремонтни дейности. Материалът, от който се изработва Etalbond е огнеупорен, лек, много твърд и устойчив. Отделно, притежава отлични изолационни свойства, което го прави подходящ за проектиране на енергийно ефективни частни и обществени сгради. Друго предимство е неговият монтаж, който е бърз и лесен, позволява вариации в оформянето му.

Etalbond е композитен панел, тип „сандвич“, чийто главен материал е нетоксично полиуретаново ядро, здраво и прецизно фиксирано между финни алуминиеви листове. Самия панел се произвежда с различна дебелина на ядрото – може да бъде 2, 3 или 5 мм. А самите алуминиеви листове са със ширина от 1000, 1250 или 1500 мм и дължина между 2 и 7 метра. Това прави общата дебелина на панела 3, 4 или 6 мм.

еталбонд цени
еталбонд цени

За повече информация относно Etalbond, цени за конкретен проект изработен с еталбонд или други въпроси, може да се консултирате с наш служител по телефон, имейл или да ни посетите в нашият офис.

Самата полиетиленова сърцевина се слива с алуминиевите листове посредством висока компресия от притискащи ролки и специално слепващо вещество. Полученият резултат е здрав и изключително устойчив плосък лист от композитен материал.

Устойчивостта на Etalbond го прави предпочитаното решение в екстремни атмосферни условия на индустриални зони и замърсени градове, тъй като почистването му е бързо и лесно.

Визията на една сграда може напълно да характеризира дори и цял град и това е причина съвременните дизайнери и архитекти да превърнат еталбонд в перфектния избор на вдъхновение. Пунктове, бензиностанции, обществени и индустриални сгради и много други се сливат с естествената ни среда благодарение не еталбонд.

Предимствата на Etalbond напълно заместват традиционните строителни материали. Той е изключително лек и устойчив. В същото време якостта му е в пъти по-голяма. И въпреки това оформянето му става с опростени и лесни техники. Монтажа и инсталацията на Etalbond е лесна и бърза, което допринася за намаляването на времето, в което се завършва дадения проект. Изключително е устойчив на екстремни атмосферни влияния както и високи и ниски температури. Дори и при много силни UV лъчи, цветът се запазва и изглежда като нов за по-дълго време. Etalbond е резистентен към алкални и киселинни среди и в същото време е устойчив на замърсявания и соли. Почистването му е лесно, с помощта на препарат за гладки повърхности. И накрая, но не на последно място – извитите повърхности на Еталбонд допринасят за един елегантен и креативен дизайн на сградата или конструкцията.

еталбонд
еталбонд

Този изчистен, но невероятно гъвкав материал е идеалното решение за ниски и високи постройки, покривни ръбове, интериори, сенници и фасади. Но това не са всички възможни сфери на приложение на Etalbond. Той се използва и при ремонтни дейности на сгради, вътрешни прегради, изкуствени и окачени тавани, различни терминали, бензиностанции, облицовки на колони, огънати фасади, контейнерни конструкции, щандове и магазини и много други.

Облицовката с еталбонд може чувствително да обнови визията на една сграда или конструкция. Но предимствата му не свършват тук. Еталбонд е огнеупорен и впечатлява с висока изолационна способност, което го прави идеален за енергийно ефективни постройки о конструкции.

Крайната повърхност на алуминиевите плоскости Etalbond е предварително обработена, преди да бъде обагрена в различни цветове.

Основни предимства на Еталбонд

Еталбонда е алуминиева сплав. Създаден за външно и вътрешно облицоване на сгради. Той се състои от два листа ламинирана с нетоксична полиетиленова сърцевина. Характеристика на еталбонда:

– издръжлив

– здрав

– лек

– висока термо и звукоизолация

– лесна поддръжка за почистване

– висока устойчивост към атмосферни влияния

– стилен дизайн и широка цветова гама

Заради тези си качества, еталбонда се използва много широко в строителството. Намира приложение при търговски центрове, офиси, хотели, както и за обновяване на стари сгради.

Цветови решения при Etalbond

Еталбонд се произвежда в голямо разнообразие от цветови комбинации и размери. Плоскостите са оцветени с отличен устойчив слой, гарантиращ защита на цвета за максимален период от време. Основно, цветовите решения се делят на три вида:

  • Металически нюанси – цветове с металически оттенък. При този тип цветове се съобразява посоката, в която се монтират плоскостите.
  • Естествени нюанси – цветове, които имитират естествени материали като други метали (мед, инокс, платина, олово, злато и т.н.)
  • Дървесни нюанси – цветове с напълно натурални тонове, които наподобяват природни, дървени материали.
еталбонд в Благоевград
еталбонд в Благоевград

Прилагане на еталбонд

Както изяснихме по-горе, качественият алуминиев композитен панел Etalbond е широко приложим в голямо разнообразие от проекти и области, строителство, реклама.

Свържете се с наш служител, за да направите запитване за цени на Еталбонд, съобразени с вашите индивидуални нужди и идеи.

ЗАПИТВАНЕ ЗА ETALBOND

Къде изработваме и монтираме Еталбонд?

Изработваме и монтираме еталбонд в гр. София, гр. Перник, гр. Кюстендил, гр. Самоков, гр. Дупница, гр. Благоевград, гр. Велинград, гр. Банско, гр. Сандански, гр. Гоце Делчев и гр. Петрич, както и околните селища около тях.

Ако проекта ви се намира извън тази карта, моля свържете се с нас.

Избрани проекти с Etalbond

Печатница Смилков

Виж проекта

Шивашка фабрика, магистрала Е79

Виж проекта

Сервиз Каливас

Виж проекта

Автокъща гр. Гоце Делчев

Виж проекта

Строителен магазин гр. Гоце Делчев

Виж проекта

Офис сграда в град Гоце Делчев

Виж проекта